Studerende

Lille Veum tilbyder sig som praktikinstitution for pædagogstuderende og PAU elever (pædagogisk assistent uddannelse). Det betyder, at der cirka halvårligt kommer nye studerende i huset.

Vi har studerende i både Veum Blomst, Veum Bo og Veum Dag.

Skriverier fra studerende:

Hej.

Mit navn er Cecilie. Jeg er ny studerende på Veum dag, hvor jeg skal være i en periode på 6 måneder. Min praktik periode forløber sig i perioden fra d. 1. juni til og med den 30. november. Jeg vil være tilknyttet gartneriet samt deltage i dagcenterets aktiviteter tirsdag og torsdag over middag. Jeg glæder mig til 6 lærerige måneder sammen med brugere og personale, hvor jeg kan få udviklet mine kompetencer. Der ud over glæder jeg mig til at arbejde med brugerne i et kreativt miljø, hvor jeg også kan få udfordret min kreative side og få en ny viden inden for gartneri.

Hvad angår mig selv kan jeg fortælle, at jeg er 24 år og bor i Bramming sammen med min kæreste og søn. Jeg går på UC Syddanmark i Esbjerg, hvor jeg studere til Social- og Specialpædagog. Jeg har inden jeg startede på studierne arbejdet lidt forskellige steder inden for det pædagogiske fag, blandt andet botilbud, børnehave og vuggestue. Min praktikperiode på Veum dag er den 3. og sidste praktik, som pædagogstuderende. Jeg vil bruge tiden på at få alle de erfaringer, indtryk og viden med i rygsækken som muligt, samtidig med jeg vil nyde tiden i de nye omgivelser og indtryk fuldt ud.

  • Cecilie Legaard

 

Hej

Jeg hedder Tina, er 45 år og bor i Esbjerg. Jeg er den nye studerende ved Veum Blomst, Holsted. Den første måned har været spændende og udfordrende – på mange forskellige måder.

Det er nogle skønne mennesker der benytter fælleshuset og de personer jeg indtil videre har haft hjemmedag med, er helt fantastiske. Det er ikke kun de pædagogiske kompetencer og relationerne til borgerne, der bliver udvidet, det gør jeg helt klart også på det personlige plan. Jeg ved at det bliver 6 meget spændende måneder.

Og så er det en stor fordel for mig som studerende at høre under Lille Veum. Der får jeg fællesvejledning sammen med de andre studerende fra Lille Veum og der er aktiviteter man kan deltage i, såsom fællesspisning.

Sidst, men ikke mindst, en stor tak til mine nye kollegaer på Veum Blomst, som jeg altid kan stille undrende og mærkelige spørgsmål og stadig få et svar. Jeg føler mig ikke kun som en studerende, men også som en del af teamet.

Tina Sørensen   

 

Min tid på Veum BO

Der er nu gået 6 måneder og det har været 6 spændende og lærerige måneder at være studerende på Veum Bo.

Gennem min tid på Veum Bo er jeg blevet udfordret og jeg har haft fantastiske oplevelser med både borgere og kollegaer. Udfordringerne og oplevelserne, har været med til at udvikle mig både fagligt og personligt, dette vil jeg tage med i mit videre forløb på
pædagoguddannelsen.

Veum Bo er det dejligt sted som studerende at være, med gode kollegaer som jeg har kunnet sparre med og som er gode til at dele deres viden og erfaringer.

På Veum Bo, bor der 16 helt fantastske mennesker, som har lært mig, hvem der ved mest om deres liv nemlig dem selv, derfor må min største læring som jeg tager med mig videre være: at være nysgerrig på borgerne, de ved bedst, hvem de selv er.

Jeg har nydt mine 6 måneder på Veum Bo og min vejleder har været en stor hjælp, hun har lært mig at se tingene fra et nyt perspektiv og har udfordret mig fra dag et. Derudover har hun været en god støtte og sparringspartner.

Tak for 6 fantastiske måneder

- Natascha B. Rosendahl  (studerende 2016)

 

Snart er det slut

Nu er 6 måneder snart gået, og det betyder at jeg snart afslutter min
praktik som studerende på Lille Veum, Blomst. Det har været en super
spændende praktik, hvor jeg nærmest dagligt har mødt både små og store udfordringer.

Det har været spændende og udfordrende, at være en del af et hus som
konstant er i bevægelse - hvor man aldrig, kan være helt sikker på hvad
man møder ind til.

Når jeg ser tilbage på de sidste 6 måneder, er det blevet tydeligt
for mig hvor meget jeg har udviklet mig både fagligt, men helt sikkert
også personligt.

De mange erfaringer jeg er blevet rigere, har jeg pakket i min
rygsæk og jeg vil helt sikkert sent glemme mange oplevelser, og
personligheder som jeg har mødt de seneste 6 måneder.

-Katrine (studerende 2016)