Køkken

Travlhed i køkkenet

I køkkenet forandres råvarerne til færdige retter og der arbejdes med faglig indsigt i at fremstille sund og varieret kost. Samtidig er der høj ansvarlighed i forhold til hygiejne og rengøring, som er en naturlig del af køkkenarbejdet.

Ideen er at borgeren ud fra evner og muligheder, er aktivt deltagende i alle køkkenets funktioner fra planlægning til det færdige resultat, som værdsættes ved de daglige fælles måltider.

I køkkenet kan brugeren lære:

  • Planlægning og fremstilling af kolde og varme retter
  • Smøre madpakker, tilberede grønsager, bage, brygge kaffe og te
  • Brug af ingredienser, redskaber og andre hjælpemidler
  • Anretning, servering og borddækning
  • Hygiejne i forbindelse med fremstilling af madvarer
  • Rengøring samt medvirken ved egenkontrol efter anvisning fra fødevarekontrollen
  • Være en del af et arbejdsfælleskab